MijnGelre voor kinderen
alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

alert
Optimale veiligheid

Deze verouderde browser voldoet niet aan de kwaliteitsstandaarden. Het Gelre Patiëntenportaal ervaart u het best met Mozilla Firefox, Chrome, Safari of Microsoft Edge.

Zorg beter voor elkaar
{}

MijnGelre voor kinderen

Ook patiënten van Gelre ziekenhuizen onder de 18 jaar hebben toegang tot patiëntenportaal MijnGelre. Hieronder leest u hoe een kind/jongere en de ouder/gezagdragende verzorger toegang krijgen tot de MijnGelre-omgeving van het kind.

Toegang patiëntenportaal MijnGelre voor kinderen

Alle patiënten van Gelre ziekenhuizen hebben toegang tot MijnGelre, ook kinderen. Als een kind onder behandeling is bij Gelre, of is geweest, dan heeft hij of zij een medisch dossier. Om dit dossier via MijnGelre in te zien heeft een kind nodig: een eigen identiteitsbewijs en een eigen DigiD met sms-controle of de DigiD app. U mag als gezagdragende ouder/verzorger het medisch dossier van het minderjarige kind inzien, maar op welke manier is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt inzage in MijnGelre bij kinderen onder de 12 jaar?

U heeft als gezagdragende ouder/ verzorger de beslissingsbevoegdheid over de medische behandeling van het kind en inzagerecht in het medisch dossier van het kind. U beschikt over het DigiD van het kind waar u gezag over heeft. Met het DigiD van het kind mag u inloggen op het patiëntenportaal MijnGelre. Daar ziet u alle gegevens van het kind.
Een machtiging aanvragen is niet nodig.

Hoe werkt inzage in MijnGelre bij kinderen van 12 t/m 15 jaar?

U mag als gezagdragende ouder/ verzorger inzage hebben in het medisch dossier van het kind als hij of zij daarvoor toestemming heeft gegeven. Vraag daarom aan het kind om u hiervoor te machtigen. Dit kan via het formulier ‘Aanvraag machtiging voor medisch dossier MijnGelre voor patiënten van 12 t/m 15 jaar (PACO-514). Na ontvangst van het verzoek wordt bij het gezagsregister getoetst of de gemachtigde daadwerkelijk de gezagdragende verzorger is.

Hoe werkt inzage in MijnGelre bij patiënten vanaf 16 jaar?

Wordt je 16 jaar? Dan mag jij je ouder of gezagdragende verzorger machtigen voor inzage in jouw patiëntenportaal MijnGelre. Je mag er dan ook voor kiezen om een andere persoon hiervoor te machtigen. Je zet dan de huidige machtiging aan je ouder of gezagdragende verzorger stop in je eigen patiëntenportaal. Daarna doe je een nieuwe aanvraag via het formulier ‘Aanvraag machtiging voor medisch dossier MijnGelre voor patiënten vanaf 16 jaar (PACO-509)’ die je samen met je gemachtigde inlevert bij het Inschrijfpunt in Gelre Apeldoorn of Zutphen.


Identiteitsbewijs

Om toegang tot MijnGelre te krijgen moet er een identiteitscontrole plaatsvinden. Dit gebeurt bij het aanmelden bij de aanmeldzuil in de centrale hal of bij het Inschrijfpunt van Gelre Apeldoorn of Zutphen. Heeft uw kind geen eigen identiteitsbewijs? Dan heeft u als ouder en uw kind zelf, geen toegang tot patiëntenportaal MijnGelre. Wilt u het medisch dossier van uw kind alsnog inzien? Vul dan de aanvraag ‘Verzoek inzage en kopie dossier’ in op de webpagina Medisch Dossier.


DigiD

Het is belangrijk dat u DigiD-gegevens met een extra SMS-controle of via de DigiD app aanvraagt. Alleen zo kunt u inloggen in patiëntenportaal MijnGelre. Bedenk daarom van tevoren welk mobiel nummer u doorgeeft voor het ontvangen van de SMS of app-controle.

Heeft uw kind nog geen DigiD-gegevens? Vraag deze dan aan op de website van DigiD. 

Ben jij 12 jaar of ouder? Vraag dan aan je ouder of verzorger of er al een DigiD voor je is aangevraagd. Heb jij nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op de website van DigiD.


Inloggen DigiD kind onder de 12 jaar

Het inloggen met DigiD kan via de DigiD app of door middel van het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord met SMS controle. Op iedere smartphone kan één DigiD app voor één persoon worden geïnstalleerd. Is de DigiD app gekoppeld aan een gezagdragende ouder/verzorger dan kan je deze app niet gebruiken voor inlog DigiD van het kind, op dezelfde smartphone.

Heeft het kind een eigen smartphone dan kan daar de DigiD app op worden geïnstalleerd en gekoppeld aan het DigiD van het kind.

Wanneer het kind geen smartphone heeft en de gezagdragende ouder/ verzorger op de eigen telefoon de DigiD app al gebruikt kies je voor inloggen met de optie ‘met sms controle’. Ga naar MijnGelre en klik op ‘Inloggen met DigiD’. Kies vervolgens voor de optie ‘met een sms-controle’ en vul op de pagina die opent de DigiD gegevens in van het kind. Dit SMS bericht mag wel gekoppeld zijn aan de telefoon en telefoonnummer van de gezagdragende ouder/ verzorger.

Het controleren en/of toevoegen van het mobiele nummer als controle bij inlog DigiD kan aangepast worden op de website van DigiD.


Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules
Scroll